Це цікаво

Планети Сонячної системи. Цікаві факти про планети.


Дітям про природу


Полярний ведмідь - найбільший серед хижаків




Цікаві факти про рослини.


Дослідники вважають, що рослини наділені почуттями, интелектом, володіють пам'яттю, відчуттям часу, можуть розрізняти кольори і спілкуватися між собою або застерігати один одного. Вони вміють розпізнавати загрозу, тремтять від страху, можуть кликати на допомогу; здатні взаємодіяти один з одним і іншими живими істотами на відстані, розрізняють настрій і наміри людей; випромінювання, що випускається ними може бути зафіксовано спеціальними приладами.
••• Найдавніші рослини на нашій планеті - морські водорості. Вони існують не менше 1 тисячі мільйонів років.

••• Орхідеї відомі як «викрадачі енергії». Ці рослини найкраще вирощувати не в себе вдома, а в оранжереях. А вже якщо вони ростуть в будинку, то їх ні в якому разі не можна поміщати в спальню, оскільки орхідеї найінтенсивніше поглинають енергію вночі і перед світанком. Категорично протипоказаний контакт з орхідеями хворим і ослабленим людям.
••• Якщо ви поставите квітку у воду, що містить чорнило, вона може стати синьою або чорною!
••• Дерева ростуть від верхівки, тому якщо ви виріжете своє ім'я на дереві, коли ви (і дерево) ще маленькі, ваше ім'я залишиться на тій же висоті, коли ви станете старшими.
••• Існує близько 70 видів грибів які світяться. Світло деяких з них таке сильне, що при ньому можна читати.

Цікаві факти про повітря

Для нормальної життєдіяльності середньостатистична доросла людина пропускає через свої легені близько 20 кілограм повітря за одну добу. Для цього ми робимо 22000 вдихів і видихів. З усього отриманого при цьому кисню чверть споживається мозком.
Основу вдихуваного людиною повітря становить кисень. Ліси, значна частина яких виростає в Амазонії, виробляють 20 відсотків кисню. Саме тому ліси називаються легенями нашої планети.

Цікаві факти про воду

Лід швидше отримати з гарячої води
Яка вода швидше перетвориться на лід: гаряча або холодна? Якщо міркувати логічно, то, звичайно, холодна. Адже гарячої потрібно спочатку охолонути, а потім вже замерзнути, а от холодної остигати не потрібно. Однак досліди показують, що в лід швидше перетворюється саме гаряча вода.
У води більше 3 станів
Ще зі школи всі знають, що у води є 3 агрегатних стани: рідке, тверде й газоподібне. Проте вчені виділяють 5 різних станів води в рідкому вигляді і 14 станів в замерзлому вигляді.
Вода як скло
Що буде, якщо взяти замерзлу чисту воду і продовжити охолодження? З водою відбудуться чудові перетворення. При мінус 120 градусах за Цельсієм вода стає сверхв’язкой або тягучою, а при температурі нижче мінус 135 градусів вона перетворюється в “скляну” воду. “Скляна” вода – це тверда речовина, в якому відсутня кристалічна структура, як у склі.
Дивовижне морозиво
Достеменно невідомо, хто першим ощасливив світ, вигадавши наше улюблене морозиво, та історики вважають, що цьому крижаному десерту вже більше п’яти тисяч років. Тож не дивно, що окрім добре відомих Тобі полуничного, шоколадного та білого морозива, у світі існують ще й такі, скуштувавши які неможливо стримати подиву.Томатне,черепахове, з часником, кукурудзяне — різноманіття екзотичних смаків морозива просто вражає!


*Смажене морозиво
Існує і таке! Це один з найпопулярніших десертів у Мексиці. Готують його дуже просто: з морозива виготовляють кульки, заморожують їх, обвалюють у муці, потім в яйцях та паніровці і знову ставлять в морозилку. А перед самою подачею швиденько обжарюють у фритюрниці. Виглядає таке морозиво апетитно і трішки дивно, та й смак його вражає не менше.
*Золоте морозиво
Найдорожче морозиво на Землі. Одна порція цієї крижаної насолоди коштує 1000 доларів. А скуштувати його можна лише в найпрестижніших американських ресторанах. Морозиво прикрашають золотою фольгою, та настільки тонкою, що її можна навіть їсти, адже товщина фольги менша, ніж волосинки людини. У склянку з золотою екзотикою кладуть рідкісні ягоди та фрукти.
*Морозиво з цибулі
«Невже буває і таке?» — запитаєш Ти. Авжеж! Шанувальники сміливих рецептів розповідають, що морозиво з цибулі напрочуд смачне та ароматне. Готуючи цей дивовижний десерт, спочатку пасерують цибулю, виводячи гіркоту і специфічний аромат. Потім у блендері змішують молоко, яйця, цукор, вершки та ваніль. Смачного!)
*Кукурудзяне морозиво
Смак кукурудзяного морозива просто вражаючий, діляться враженнями щасливчики, яким довелося скуштувати цей незвичайний десерт. Готуючи таке морозиво, кукурудзу варять на маленькому вогні та додають вершки і молоко, які вбирають у себе неперевершений смак кукурудзи
*Томатне морозиво
Мало кому відомо, що томатне морозиво колись виготовляли і в СРСР. Нині ж ним заповнені прилавки Японії. Там це морозиво дуже популярне. Основний інгредієнт — помідори. А ще в нього додають вершки, томатну пасту, часник, лавровий лист і навіть мелений перець.
*Морозиво з часником
Мабуть, найекстравагантніша страва у світі. Виготовляють її з розмороженого часникового
пюре, додаючи кип’ячені вершки та молоко, натертий жовток та цукор. Тоді всю цю «вибухову» суміш заморожують.
І це далеко не все. Кількість оригінальних видів морозива зростає з кожним днем, хоч іноді й не додає апетиту. Рибне, черепахове, з крильцями каррі та смаком кактуса — нині можна придбати морозиво на будь-який смак та гаманець. Прилавки Японії, приміром, заповнені морозивом з акулячими плавниками, смаженими баклажанами, орхідеями, водорослями та іншою
екзотикою. Тож не бійся експериментувати!


Немає коментарів:

Дописати коментар